Παρακολούθηση της Εγκυμοσύνης – Μαιευτική

* Διενεργούμε όλες τις διεθνώς αναγνωρισμένες και επιβαλλόμενες προγεννητικές-αιματολογικές και υπερηχογραφικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

* Οι υπέρηχοι με υπερσύγχρονο μηχάνημα, μας βοηθούν στην αξιολόγηση της ανάπτυξης του εμβρύου από τις πρώτες ημέρες της σύλληψης μέχρι και το τέλος της κύησης.

*Υπάρχει στενή συνεργασία με ειδικούς εμβρυομητρικής ιατρικής, εξειδικευμένα εργαστήρια και μαία, όταν αυτά απαιτούνται.

*Ο φυσιολογικός τοκετός αποτελεί προτεραιότητα στο πλάνο τοκετού μας και η καισαρική τομή επιλέγεται όταν ιατρικοί λόγοι το επιβάλλουν.

*Η υποστήριξη στην έγκυο είναι διαρκής, είτε μέσω των επισκέψεων στο ιατρείο, είτε τηλεφωνικά καθόλο το 24ωρο.

Παρακολουθήστε την πορεία της εγκυμοσύνης σας

1ος μήνας εγκυμοσύνης

Can a Pregnancy Test Be Wrong? | New Idea Magazine

O υπολογισμός της ηλικίας της εγκυμοσύνης ξεκινά από την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου και όχι από την ημέρα της σύλληψης. Αν δεν γνωρίζετε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου τότε το πρώτο υπερηχογράφημα καθορίζει την πιθανή ημερομηνία τοκετού. Ως τη τέταρτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας το μέγεθος του εμβρύου θα έχει φτάσει τα 5 χιλιοστά και η εμφύτευση θα έχει ολοκληρωθεί. Επίσης οι ζαλάδες είναι συνηθισμένες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ιδιαίτερα κατά το 1ο τρίμηνο.

2ος μήνας εγκυμοσύνης

Pregnancy Calculator Archives - The Mom Beat

Το έμβρυο έχει φτάσει τα 5 χιλιοστά και η εμφύτευση έχει ολοκληρωθεί. Αρχίζουν να αναπτύσσονται το νευρικό σύστημα, η καρδιά και κάποια αγγεία του μωρού, ενώ ο καρδιακός παλμός του μπορεί να εντοπιστεί στο κολπικό υπερηχογράφημα. Κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου της κύησης μπορεί να έχετε έντονη επιθυμία για τροφές που δεν συνηθίζατε πριν, ή να απεχθάνεστε εκείνες που μέχρι τώρα ήταν οι αγαπημένες σας.

3ος μήνας εγκυμοσύνης

Can a Pregnancy Test Be Wrong? | New Idea Magazine

Σχηματίζεται το πρόσωπο του μωρού. Τα μάτια είναι πλέον ευδιάκριτα, όπως και το στόμα και η γλώσσα. Επίσης, αρχίζουν να σχηματίζονται τα χέρια και τα πόδια. Στο διάστημα αυτό αναπτύσσονται κύρια όργανα, όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος, οι πνεύμονες, τα νεφρά και το συκώτι. Πιθανόν να νιώθετε ναυτία και τάση για εμετό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά κυρίως το πρωί. Περισσότερες από τις μισές γυναίκες υποφέρουν από συμπτώματα ναυτίας από την 5η ή 6η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

4ος μήνας εγκυμοσύνης

Twin Pregnancy Week 25: Symptoms, Baby Size, Body Changes & more

Το έμβρυο παίρνει το σχήμα ενός κανονικού μωρού. Τα περισσότερα όργανα, οι μύες, τα οστά, καθώς επίσης και τα γεννητικά όργανα έχουν σχηματιστεί πλήρως. Το έμβρυο έχει αρχίσει να κινείται, όμως οι κινήσεις αυτές δεν γίνονται ακόμη αντιληπτές.  Η εγκυμοσύνη ίσως έχει αρχίσει να φαίνεται από τη 14η εβδομάδα, όμως αυτό διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Περίπου οι μισές έγκυες θα παρουσιάσουν ήπιο πόνο στη μέση.

5ος μήνας εγκυμοσύνης

Even with a planned pregnancy, I was depressed. Turns out I'm not ...

Μπορεί ήδη να νιώθετε κινήσεις του εμβρύου από τη 16η – 18η  εβδομάδα. Η ανάπτυξη του μωρού είναι ταχύτατη σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης.  Κατά τη διάρκεια του πέμπτου μήνα η ημερήσια κατανάλωση καφεΐνης θα πρέπει να μην ξεπερνά τα 200mg, δηλαδή όχι περισσότερο από μιάμιση κούπα καφέ φίλτρου ή δυόμισι κούπες τσάι.

6ος μήνας εγκυμοσύνης

Twin Pregnancy Week 25: Symptoms, Baby Size, Body Changes & more

Από την 20ή εβδομάδα της κύησης μπορεί να προκύψουν κάποιες μελαχρωματικές αλλαγές στην επιδερμίδα της εγκύου. Λόγω της διάτασης του δέρματος είναι πιθανό να προκύψουν ραγάδες στην κοιλιά, στο στήθος και στους μηρούς. Σε αυτό παίζει ρόλο η σύσταση του δέρματος, το μέγεθος της κοιλιάς στην εγκυμοσύνη, αλλά και η διατροφή της γυναίκας πριν από και κατά την εγκυμοσύνη.

7ος μήνας εγκυμοσύνης

Απαραίτητο το Μουρουνέλαιο στην εγκυμοσύνη - Mollers

Οι κινήσεις του μωρού πλέον είναι πιο έντονες και αντιληπτές και το μωρό ανταποκρίνεται στο άγγιγμα και στους ήχους. Γύρω στις 26 εβδομάδες τα βλέφαρα του εμβρύου ανοίγουν για πρώτη φορά. Προς το τέλος της εγκυμοσύνης, καθώς το κέντρο βάρους σας έχει αλλάξει, θα δίνετε στη λεκάνη σας κλίση προς τα εμπρός και στο επάνω τμήμα του κορμού σας προς τα πίσω, για να ισορροπήσετε το βάρος της μήτρας και του εμβρύου.

8ος μήνας εγκυμοσύνης

Πώς να “παλέψετε” με 5 'κακές' συνήθειες κατά τη διάρκεια της ...

Το μέγεθος του εμβρύου στις 30 εβδομάδες είναι περίπου 30 εκατοστά. Το δέρμα του γίνεται πιο απαλό και λείο και το χνούδι αποβάλλεται. Την 30ή-32η εβδομάδα γίνεται το υπερηχογράφημα 3ου Τριμήνου για τυχόν υπολειπόμενη ανάπτυξη του εμβρύου. Από την 30ή μέχρι την 34η εβδομάδα θα αισθανθείτε και πάλι κόπωση η οποία οφείλεται στο βάρος της εγκυμοσύνης.

9ος μήνας εγκυμοσύνης

Is It Safe To Use Electric Blanket During Pregnancy?

Τη 39η εβδομάδα το μωρό συνήθως παίρνει θέση με το κεφάλι προς τα κάτω. Την 36η-40ή εβδομάδα μπορεί να γίνει καρδιοτοκογράφημα. Με αυτό παρακολουθούμε την καρδιακή λειτουργία του εμβρύου σε συσχέτιση με τη δραστηριότητα της μήτρας. Από την 32η έως την 36η εβδομάδα, οι επισκέψεις στο γιατρό γίνονται ανά 15ήμερο, ενώ από την 37η εβδομάδα και μετά, κάθε εβδομάδα.

Αποποίηση ευθύνης

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι σχεδιασμένο κυρίως για γενική ενημέρωση. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο των συμβουλών ενός κατάλληλα καταρτισμένου και εξουσιοδοτημένου ιατρού. Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ πρέπει να θεωρείται ότι προσφέρουν ιατρική συμβουλή. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τον Ιατρό σας

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.